Om individuel terapi ved Anne

Individuel terapi

En rejse fra overlevelse til et liv med livsglæde og livsmod

Igennem årene som terapeut har jeg set dét igen og igen… og jeg genkender dét også selv fra min egen personlige rejse (læs mere om mig her)

At det kan føles som en uoverskuelig rejse… at stå i modløshed med en alt for stresset krop.. fanget i ét piskende hamsterhjul og med negative tanker der kører i ring 

Alt det...

og så faktisk (alligevel) finde troen på og styrken til, at skabe en forandring, så livet kan blive anderledes let.

Genkender du også dette?

Og har du også igennem årerne læst meget om personlige udviklingmåske endda gået i terapi eller fulgt et online kursus, og alligevel føler du dig ikke sådan rigtig glad? 

Du føler ikke, at du helt er dér i dit liv, hvor du ønsker at væreDu mærker en indre uro, og du har stadig svært ved rigtigt at mærke dig selv og sætte dine grænser. Du har en virkelig hård indre kritiker, der kører på repeat, når du igen ikke føler, du slår til som mor og som kæreste. 

Og fordi du har prøvet at søge hjælp, og det ikke helt har virket, lander du ved den samme tanke igen og igen; at så må det være DIG, der er noget galt med? 

Sådan havde Maja dét også, da hun startede i et forløb hos mig (Maja er selvfølgelig et fiktivt navn, men hun repræsenterer de mange kvinder, jeg igennem årerne har hjulpet i mine forløb).

Selvom Maja havde det rigtig svært, så var det faktisk svært for hende at tage beslutningen om at starte i et forløb hos mig. Både fordi hun havde lidt svært ved at bede om hjælp, men også fordi hun følte sig lidt skamfuld over, at hun, en kvinde der har et godt job, mange ressourcer og egentlig et liv, der faktisk på mange måder går godt. Ikke var rigtig glad. 

Hun havde heller ikke fortalt andre, at hun indimellem havde det så skidt, at hun faktisk havde angst. Og ja så havde hun mistet lidt troen på, at det kunne blive anderledes.

Da det er vigtigt for mig, at dem der henvender sig til mig, kan få den rigtige hjælp, og fordi Maja selv var usikker på, om det var det rigtige tidspunkt at starte i et forløb, aftalte Maja og jeg en samtale, hvor hun derigennem kunne mærke, om vi var det rigtige match.

Hun kunne her få ro med; er dét nu, jeg skal i gang, og er det Anne, der skal hjælpe mig. Kemi er afgørende, når vi skal åbne op til det allermest sårbare i os selv.

Både Maja og jeg mærkede, at vi var et godt match. Maja startede herefter sin personlige rejse hos mig, som startede indefra hende, og som kom til at gøre en kæmpe forskel også i hendes familie liv og parforhold. 

Maja lærte ENDELIG sådan helt at mærke sig selv; hun fik fat i den autentiske del indeni hendeog herfra kunne hun mærke egne behov og grænser og lærte at navigere ud fra disse.

Hun kunne nu se, hvorfor hun før kun har fået lidt fat i sig selv, og derfor ikke har kunne holde fast i den positive udvikling. Hun fik nye redskaber til at holde fast, og komme tilbage på sporet, hvis livet lige udfordrede hende lidt. 

Maja lærte sin angst at kende… så når den viste sig, gik hun ikke som før i panik, men vidste nu, hvilke justeringer hun skulle lave i hendes hverdag, så der igen kom ro i hende og angsten kunne lægge sig igen.

Vi arbejdede tæt på Majas hverdagsliv, og Maja havde hele tiden mig med som støtte, så hun stod aldrig alene.  Da Maja i starten af forløbet også havde det svært i sit parforhold, arbejdede vi med, at hun kunne stå tydeligere frem i sit parforhold.

Vi havde fokus på, at hendes kæreste var med i processen, også selvom han ikke deltog i forløbet, sådan at han ikke blev blæst bagover af hendes forandring. For det frygtede de nemlig begge; kommer Maja nu til at forandre sig så meget at hun ville skillesDer skete det modsatte, fordi Maja blev gladere, stod stærkere i sig selv, fik de et endnu bedre parforhold.

Genkender du dig selv i Maja at du igen alt for lang tid (af dine gode grunde) har været i et overlevelsesmønster. Hvor du ender det samme sted igen og igen; i dit parforhold, på dit arbejde, i din familie. Uden at du føler, du kan gennemskue, hvad du skal gøre anderledes.

Så vil jeg meget gerne hjælpe dig på din personlige rejse.
Jeg har hjulpet mange kvinder og mænd med at finde hjem til dem selv.

Det er en kæmpe glæde for mig, når jeg hjælper et andet menneske ud af angst, tanke-forhindringer, igennem kriser og modløshed – og ind i livetAt se dem få deres livsmod og livsglæde til at vokse.

Jeg vil aldrig være eksperten på dig og dit liv – det er min kompetence at stille relevante og respektfulde spørgsmål, og hjælpe dig med at finde svarene inde i dig. At give dig reskaber at navigere efter – og skubbe lidt til dit mod, så du kan handle overens med dét, du mærker og ønsker. 

Udtalelser

profile-pic

I forbindelse med min skilsmisse valgte jeg Anne som min sparringspartner

Kvinde, 45 forløb efter skilsmisse

I forbindelse med min skilsmisse valgte jeg Anne som min sparringspartner, og det er jeg glad for, at jeg gjorde. Anne er en meget varm og empatisk person, som har en helt naturlig måde at lytte på, og som bare giver én lyst til at åbne op.

Hun har været min guide til at navigere i alle de svære ting og følelser, der følger med under/efter en skilsmisse, og samtidigt har jeg også fået hjælp til at blive mere klog på, hvem jeg er, og til at finde ud af, at jeg er god nok. Min rejse er langt fra slut, men takket være Anne, er jeg helt sikkert på rette vej.

Da jeg bor langt fra Anne, har det meste af mit forløb foregået online, og det har fungeret rigtig fint. Jeg har på intet tidspunkt tænkt over, at jeg ikke sad fysisk i samme lokale som Anne.

profile-pic

Det har givet mig en ro jeg ikke har haft i de sidste 3 år

Kvinde, mor og bonusmor

Hvilke indvendinger/forbehold havde du før du startede psykoterapi som kunne have afholdt dig fra at købe terapi ved mig?

Jeg synes det var flovt at have brug for terapi. Og så tænkte jeg det var et eller andet meget højt højtflyvende psyko halløj der bare ikke er mig.

Hvordan var det, før du købte terapisessionerne ved mig?

Der var udfordringer med mine bonusbørn/kæreste. Ikke plads til mig følelsen. Svært at sige til og fra. Min mor.

Hvad er den største forandring som terapisessionerne har givet dig?

Jeg er begyndt at bede om mere af det jeg gerne vil have. Siger til og fra lige så stille. Og jeg har fået nogenlunde styr på min relation til min mor.

Hvilken ene ting, synes du, har været allermest fantastisk ved terapien?

At der ikke er noget der er forkert at sige eller føle. Det vi taler om er min oplevelse af tingene selv om andre måske oplever det anderledes. Og det er ok.

Hvad har terapien givet dig helt konkret ?

Den har givet mig lov til at sætte ord på alt det der fylder og har fyldt i rigtig lang tid. Stort som småt. Den har givet mig en indsigt i at det er helt ok at være mig med alt det gode og knap så gode. At jeg bliver mere mig når jeg vælger mig til og siger fra over for andre. Også selv om de bliver sure.

Hvad har det givet dig personligt?

Det har givet mig en ro jeg ikke har haft i de sidste 3 år. En ro til at være med det der er. En ro til at finde ind til kernen af mig som menneske. At genfinde min power.

Til hvem vil du anbefale psykoterapi? Og hvorfor?

Helt klart til dem der går ind i en sammenbragt familie. Jeg tror jeg er faldet i alle de huller du kan falde i mht mine bonusbørn. Havde jeg vidst bare lidt af det jeg ved i dag så…..
Har man det svært med noget så tænker jeg egentlig ikke det er nogen skade til, at tale med en terapeut. Få redskaber, få sat ord på et der fylder. Fordelen ved at tale med en terapeut er, at intet er forkert, for småt eller for stort. That’s why!!

profile-pic

Mand/håndværker der aldrig havde troet jeg skulle gå i terapi, men aldrig har haft det bedre til dags dato

Brian, 44 år. Tømrer

Fra en meget knækket mand, til en mand med mod på livet igen. Alt dette kan jeg takke Anne for. Den varme, tryghed og det rolige væsen hun er. Hun besidder en ro i sig selv og den bliver givet videre. Hun formår at finde ting frem hos mig, som jeg ikke troede fandtes, ting som der bliver taget hånd om på den mest positive og professionelle måde.

Mand/håndværker der aldrig havde troet jeg skulle gå i terapi, men aldrig har haft det bedre til dags dato.

Leder du efter en tid?